Smidrų sezonas - nuo gegužės pradžios iki Joninių! Kviečiame užsisakyti tel.: +370 657 98080
Ingredientai:
Gaminimas:
Smidrus nuvalyti (t.y. nupjauti sumedėjusias dalis), sudėti į verdantį vandenį ir pavirti apie 2 minutes. Išgriebti ir perlieti šaltu vandeniu, jog išliktų traškūs.
Smidrus apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus ir kiekvieną apsukti plona šoninės riekele.
Kepti ant grilio apie 10 minučių, kol šoninė apskrus. Jeigu po ranka nėra grilio, galima kepti ir orkaitėje (įkaitintoje iki 200 laipsnių), tik keps šiek tiek ilgiau. Jeigu kepsite orkaitėje, papildomai smidrų galite ir neapvirti, nes jie spės suminkštėti (nebent smidrų stiebai būtų labai stori, tokiu atveju dėl visa ko apvirkite).
Iškeptus smidrais pagal skonį pabarstyti pipirais ir druska (jeigu norisi).
Skanaus!
Ūkis „Prūsų dirvos“
Piktožių k., Klaipėdos r.
El. paštas: neringarez@gmail.com
Neringos tel.: +370 657 98080
Roberto tel.: +370 681 30209
© prusudirvos.lt. 2023