Smidrų sezonas - nuo gegužės pradžios iki Joninių! Kviečiame užsisakyti tel.: +370 657 98080

Orkaitėje kepta lašiša su smidrais

Orkaitėje kepta lašiša su smidrais

 Ingredientai:

  • Lašišos filė – 2-3 gabaliukai;
  • Citrinos sultys – 3 valgomieji šaukštai;
  • Medus – 2 valgomieji šaukštai;
  • Alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Česnakas – 2 skiltelės;
  • Džiovintas čiobrelis – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • Paprikos milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • Džiovintos petražolės – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • Smidrai
  • Druska, malti juodieji pipirai;
  • Alyvuogių aliejus.

Gaminimas:

Į dubenėlį dedame medų, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, išspaustą česnaką, paprikos miltelius, čiobrelius, petražoles, viską gerai išmaišome.
Skardą išklojame kepimo popieriumi arba folija, ant jos dedame lašišos filė gabaliukus, kuriuos iš abiejų pusių apibarstome druska, pipirais ir aptepame marinatu. Likusį marinatą pilame ant lašišos filė gabaliukų. Šalia dedame nuplautus ir nusausintus smidrus (nepamirštame pašalinti sumedėjusios dalies), apšlakstome juos alyvuogių aliejumi, apibarstome druska ir trupučiu pipirų, rankomis pavartome, kad prieskoniai ir aliejus pasiskirstytų tolygiai. Po 10 minučių skardą šauname į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių (priklausomai nuo lašišos gabaliukų dydžio ir storio).

Skanaus!

Kiti receptai

Kontaktai

Ūkis „Prūsų dirvos“
Piktožių k., Klaipėdos r.
El. paštas: neringarez@gmail.com
Neringos tel.: +370 657 98080
Roberto tel.: +370 681 30209

 

© prusudirvos.lt. 2023